köderdő

by Minden Csak Átmenet

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

      name your price

     

1.
2.
01:30
3.
02:28
4.
04:54
5.
6.
7.
03:29
8.
03:25
9.
10.
11.
12.
13.

credits

released November 17, 2011

tags

license

all rights reserved

about

Minden Csak Átmenet Budapest, Hungary

Hungarian progressive rock music, balancing metal music with calming beauty of ambiance and a hint of singer-songwriterness. The lyrics are about finding a way to find myself.

contact / help

Contact Minden Csak Átmenet

Streaming and
Download help

Track Name: vérpumpálás
gondolatokat marcangolva értél rá egy percre, hogy belásd szépen az utad, mert nem mindig marad rád elég mennyiségű látószög, amit beleveretve abba a múltat kutató fejbe lesz csak igazán hamiskásan szép ez a vérpumpálás.
Track Name: a kútnál
remegő szívverés, arccsobbanások agyban. csöpögjetek lebenyek! alfába lerohantam, fülemben fonnyadó fénymoccanásokká váló igazmondások hadát uszítva felém.
Track Name: körforgás
átszakadt a reggel a horizonton. leköpdöste sárga nyálával az embereket, majd az estét - mint nehéz, koromfekete zsákot – húzta rá a világra, hogy megfulladjunk ismét, ismét, újra, újra.
Track Name: bontasz meg
végek nélkül lépünk le, amit aztán elképzelünk és kérünk, de hogy is látnánk, hogy visszafele megyünk és előre felhívjuk a figyelmet. elérjük a szélét, az élét, a végét, lévén az erős érdeknek, amit kibontakozással rontasz meg. tanulunk leesni és előre jobban félni. megtanulunk lépni és kérni egy sokkal jobbat: egy új életet, amit remélhetőleg máshogy bontasz meg. várj, míg más rád nem talál. most egyedül maradtál, de jó ez így is.
Track Name: időtlen menés
eddig tartott az eddigtartás. mégse hittük azt, hogy vége lesz már annak, ami minket vár és ajtót széttár, de nem jön elő. adj még nekem egy kis időt. adj még magadból ami kifér. tudom hogy tudod. képes vagy rá, mint ahogy én is képes vagyok erre talán. végeztem már. kézbe martál. terveztem rég, de tenyérbe varrtál. éjjeltörés; nappalhatás: ez lettem én e világ tövén, mert más nem maradt rám, csak ez a kevés időszerűség, ami mögé bújt ez az időtlen menés. ennyi maradt belőlem. nem fogok félni előre. megvárlak, ne félj tőlem. enyém vagy látod, te kértél belőlem.
Track Name: éghála
tele velem az éjszaka, nincsen rajtam ruha, a levegő oly puha. itt állok széttárva, arcom körül légpárna. morzsol a lágy éjszél, csak az ég beszél és mondja: mostmár menjél lentebb, itt én vagyok a főnök. csináld vagy bedühödök. jójó, oké, csinálom már, mindig ezt csináltam. lépek egyet, súlytalan mámorban szenvedek és csak esek és esek. ettől a testtől megváltam, szabad vagyok, erre vártam. felnézek az égre, de csak sötétet látok. na, hála az égnek, eltűnt az átok.
Track Name: cashmachine
i wanna use the cashmachine!
i wanna use the cashmachine!
why can’t i use it?
i wanna use it!
i wanna use the cashmachine!
i wanna use it now!
i wanna use the cashmachine!
why can’t i use it now?! i wanna use the cashmachine!
i wanna use the cashmachine!
i wanna use the cashmachine!
why can’t i use it?
i wanna use it!
i wanna use the cashmachine!
wanna use it! cashmachine! why can’t is use it now?!
i wanna use the cashmachine!
ha-ha-ha-ha! the cashmachine!
cash! cashmachine!
cash! machine! cash mach-ine! cashmachine, cash-mash!
cashmachine, i wanna use you, but i can’t. why i can’t use you?
cashmachine! cashmachine! cashmachine! i wanna use you now!
i wanna use the cashmachine! why can’t i use it now?!
i wanna use the cashmachine!
peace out, madafakó!
Track Name: igazán, igazán
lehetnék én vele, csak sose lennék vele igazán. de mégse fürödtünk igazán bele, mert elfojtott a kényszer. nincs is már semminek nálam helye, és így szabadon rohangál. igazán sosem tudtam meg, hogy miért változik az életnek az összes furcsa szakasza, és miért nincsen mindennek igaza. de csak egy kérdésre vártam már, hogy én lehessek majd az újabb szár, ami kinő a föld közül, és mindent tudva használ eszközül. még egy lépés és otthon vagyok. még egy lépés és otthon vagyok.
Track Name: lélekvesztő
szétver a szívem, remeg a kezem, remek volt a kedvem, pedig szinte el se kezdtem. beletörlődve az éjszakai ruhámba reggelre felszáradt foltként éledtem újra, felkeltett ez a gondolatébresztő. koncentrálni nem merek, ereimben lélek(zet)elállító emberek ütik a mérőm sürgető rohanásukkal, de velük csak korlát kerül fejbe, amin végül keresztülöntenek az életben maradáshoz szükséges okokkal. kezdek lenyugodni. lenyomom a lelkem a józanok torkán és remélem hogy nem jön vissza. szeretnék többet magamnál lenni.
Track Name: túlvilági kényelem
még várj, nélkülem nem vagyok egyben. nekem talán nem is hiányzik más, csak hogy éljek. nyakam körül fojtogató kezek. tudtam, hogy engem is ő követett és megharapott, a méreg elaltatott. túlvilági kényelem.
Track Name: pszichedelikus népdal
ébren alszok, alva járok, iszva eszek, ülve állok.
fújva szívok, szilárddá málok. guggolva ugrok, mindent látok.
szívvel járok, ésszel hálok. teszeket veszek, semmit és mindent nem sajnálok.
nem nézek vissza, előre vágyok és félve bátorodok. egésszé válok. egészen egésszé.